Kampioenschap Hoofdklasse (seizoen 1997-1998)


ARC werd op 9 mei 1998 kampioen van de Hoofdklasse A. Dit was tevens het eerste seizoen dat er voor het zaterdagvoetbal een hoofdklasse bestond, welke voor de zondagamateurs al vele jaren bestond.

Artikel Leidsch Dagblad - 11-05-1998 - Rob Onderwater

Titel brengt ARC in extase

Toen na een half uur ARC geen kind meer aan Hoek had (het stond 2-0) verplaatste de aandacht zich van Zeeland naar Werkendam, waar Katwijk twee punten moest verspelen aan Kozakken Boys om de Alphenaren aan de titel te helpen. Bij gebrek aan een radio, was de draagbare telefoon een uitkomst. Heel wat Alphenaren hadden hun vrouw opdracht gegeven thuis te blijen om belangrijk nieuws onmiddellijk door te geven.

Maar het nieuws kwam niet. Er werd wat afgebeld op sportpark Denoek. `Staat het nog 2-1 voor Katwijk? Verdorie`. De ietwat bedrukte sfeer sloeg echter om op het moment dat Kozakken Boys hadden gelijkgemaakt. Nadat de Racing Hoek met 4-1 had teruggewezen, volgde er op sportpark Denoek een aantal spannende minuten.Als een ware volksmenner verzamelde voorzitter Cees Boot spelers en supporters rond de middencircel. Boot telefoneerde en de rest moet zich koest houden. Spits Bos weigerde gelukswense te accepteren. Hij wilde het nog niet geloven. Supporters hielden hun handen voor het gezicht, ze trilden van spanning.

Het laatste fluitje in Werkendam bracht heel ARC in extase: de titel was binnen.
Roodzwart kraaide victorie. De lach en traan vochten om voorrang. Bejaarde aanhangers die ARC nog in de vierde klasse hadden zien spelen, zochten elkaar op en jankten om de behaalde titel. Anderen sneden pollen Zeeuws gras uit het veld als bewijs `dat hij bezitter was van het gras waarop ARC de titel in 1998 behaalde`. Voormalig elftalleider Leen Westmaas liet zich op het veld kaalscheren door... Johan Boer, de vorige week weggestuurde routinier. Preses Boot, de man die met ARC een nieuwe, succesvolle weg insloeg, kon van ontroering weinig meer zeggen dan: `Mooi he, wat is dit mooi`.

Inderdaad, het was mooi. ARC werd de verdiende kampioen van de Serie A. Simpelweg vanwege het feit dat de belagers Katwijk en FC Lisse het die jaar lieten afweten. Katwijk speelde voor de winterstop soms prachtig voetbal en na de winterstop zette FC Lisse met 11 overwinningen een mooie serie neer. Maar beide ploegen waren dit seizoen niet constant genoeg.
ARC was dat wel, ook al heeft de club niet de beschikking over kwikzilverachtige spelers als Jerrel Linger en Peter van Duyn. De Alphenaren compensserden de mindere kwaliteit met teamgeest en werklust. De ingredienten die vorig seizoen zo vaak ontbraken.


© Historische Commissie sv ARC - 2017
Aan de gegevens op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.