Foto: staand v.l.n.r.: trainer J. van der Linden, Cock Verweij, Aad den Hoed, Cees Bogaard, Cock van Horzen, Leen Krijgsman, Ab Kok, Tom Mooy (verzorger);
Hurkend v.l.n.r.: Teun de Graaf, Paul Mooy, Joop Timmer, Jaap de Bruin;
Zittend v.l.n.r.: Anton de Lange, Piet van der Mark, Jan Krijgsman en Leo Oosterloo (geblesseerd).

Om de KNVB-beker van het zaterdagmiddagvoetbal

ARC wint verdiend van SC Genemuiden met 3-1

Rechtsbuiten De Hoed Alphens topschutter

Met een onverwachte maar volkomen verdiende overwinning heeft ARC (Alphen) door een 3-1 overwinning op Genemuiden, beslag weten te leggen op de KNVB-beker van het zaterdagvoetbal. Dolgelukkig was de ARC-ploeg en zijn aanhang die hem vergezeld had naar Putten, waar deze ontmoeting plaats vond, toen na afloop de beker door de voorzitter van het zaterdagvoetbal, de heer Remmers, aan aanvoerder De Lange van ARC overhandigd werd. Het verheugde de heer Remmers dat in tegenstelling met vorig jaar, toen ARC en SC Genemuiden ook de finale bereikten en Genemuiden winnaar werd; ARC zich nu het sterkst getoond heeft.

De heer Remmers deelde mee dat de beker definitief in het bezit van ARC is, daar er voor komende KNVB-beker wedstrijden een nieuwe beschikbaar gesteld zal worden. Nadat ook de voorzitter van SC Genemuiden aan ARC haar gelukwensen had aangeboden, kreeg de ARC-aanvoerder van de voorzitter van de voetbalvereniging in Putten een grote krans, die om de hals van de ARC-traianer Van der Linden gehangen werd. De ARC-voorzitter, de heer D. van der Neut, bedankte de thuisclub voor beker en krans en scheidsrechter Lausberg voor de prima leiding van deze KNVB-beker finale.

Om de beker in bezit te krijgen heeft ARC hard moeten werken en de grondslag voor de overwinning werd in de eerste helft gelegd door een 3-1 voorsprong te behalen. Aan het begin was het duidelijk dat beide ploegen niet gerust waren op de uitslag en bleef het beperkt in het verkennen van het terrein en tasten naar zwakke plekken in de andere ploeg. Bij Genemuiden was dit laatste het geval met linksback D.J. Beens, die niet bij machte bleek de actieve rechtsbuiten De Hoed van ARC in bedwang te houden. Het was dan ook De Hoed die na het omspelen van de Genemuiden achterhoede inclusief doelman Plezier, ARC de leiding gaf door de bal in het lege doel te plaatsen.

Genemuiden kwam hierna fel opzetten en twee minuten later passeerde H. van Dalfzen keeper Van der Mark met een hard schot: 1-1. Geruime tijd bleef Genemuiden sterker maar verder dan een aantal hoekschoppen forceren kwamen ze niet. Langzaamaan wist ARC het evenwicht te herstellen en toen De Hoed de Genemuiden verdediging weer eens uit verband speelde wist midvoor Leen Krijgsman met een hakbal zijn ploeg opnieuw de leiding te geven: 2-1. Dit doelpunt bracht onrust in de Genemuidenploeg en ARC profiteerde hiervan toen vijf minuten voor de rust de bal bij De Hoed terecht kwam en deze hem onhoudbaar inschoot: 3-1

In de tweede helft heeft Genemuiden alles in het werk gesteld om deze achterstand in te lopen, een poging waaraan ARC hardnekkig tegenstand bood. Wel kregen V.d. Haar, Henk van Dalfzen en Bakker enkele kansen maar Van der Mark maakte deze onschadelijk. De ARC-er De Bruin kopte nog tegen de lat. Toen ver in de tweede helft het spel te fel begon te worden greep scheidsrechter Lausberg streng in. Doelpunten kwamen er niet meer en toen scheidsrechter Lausberg voor de laatste maal floot stroomden de ARC-aanhang het veld op om uiting aan zijn vreugde voor de overwinning te geven.